May 2020
COVID-19 salgını nedeniyle öğrencilerimizin geri alamadıkları harcamaların ödenmesi hakkında

COVID-19 salgını nedeniyle, 2019-2020 Akademik Yılı Erasmus+ Hareketliliği hakkı kazanan öğrencilerimizin bir kısmı hareketliliğe hiç başlayamamış ya da hareketliliğe başladıktan sonra Türkiye’ye dönüş yapmak zorunda kalmışlardır. Mücbir sebep kapsamında; öğrencilerimizin Erasmus+ hareketliliği ile alakalı yapmış oldukları ve geri alamadıkları harcamalar nedeniyle yaşadıkları mağduriyetler, aynı durumdaki tüm öğrencilerimize eşit uygulama olacak şekilde, bütçemiz elverdiği ölçüde giderilmeye çalışılacaktır.
Hibe ödemesi yapılabilmesi için, söz konusu harcamaların iadesinin alınamadığının belgelenmesi ve belgelerin Erasmus Ofisi’ne ulaştırılması gerekecektir.
Bu amaçla; Erasmus+ hareketliliği ile alakalı yapmış olduğunuz ve geri alamadığınız harcamaları (uçak bileti, yurt/kira, vize ve sigorta vb.) 02 Haziran 2020 tarihine kadar “erasmus@itu.edu.tr” adresine bildirmeniz gerekmektedir.

ITU Erasmus Ofisi