Ağu 2020
Covid-19 sebebiyle Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliğinden faydalanamayan öğrencilerin ertelemeleri hakkında

2019-2020 akademik yılı için Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliği hakkı kazanan öğrencilerimizin bir kısmı, COVID-19 pandemisi nedeniyle hareketliliğe hiç başlayamamış ya da başlamış olduğu hareketliliğini yarıda bırakmak zorunda kalmışlardır. Oluşan mağduriyetin imkânlar ölçüsünde telafisi maksadıyla, 2019-2020 akademik yılı Erasmus+ proje süresi Ulusal Ajans onayıyla 30/09/2021 tarihine kadar uzatılmış, böylelikle söz konusu proje kapsamında seçilmiş ancak Erasmus+ Bahar yarıyılı hakkını iptal ettirmiş öğrencilerin 2020-2021 Akademik Yılı içerisinde daha önce yerleştirildikleri kurumda (30/03/2019 tarihinde ilan edilerek nominasyonlarının yapılmış olduğu kurum) yeniden bir dönem hareketlilik gerçekleştirebilmelerinin önü açılmıştır.

İTÜ Senatosu’nun 04 Haziran 2020 tarih ve 737 sayılı kararı gereği, öteleme hakkı öğrenci bazında karşı kurumun onayı sonrası mümkündür ve kullanılacak öteleme hakkının ne ölçüde hibelendirilebileceği ancak bütçe yılı sonunda kesinleşecektir. Dolayısıyla bu durumdaki öğrencilerimiz, hiç hibe alamayacakları ihtimalini de göze alarak öteleme hakkını kullanmaya karar vermelidirler.

Öteleme talebinde bulunan öğrencilerimizin, karşı kurumdan aldıkları onay yazının çıktısını aşağıdaki dilekçeye ek yaparak 01/09/2020 tarihine kadar Erasmus Ofisi’ne başvurması gerekmektedir.
Dilekçe için tıklayınız.

İyi günler dileriz,